gezinnen.jpg

Tijdens iedere morgendienst is er kinderoppas voor kinderen t/m 6 jaar (één groep van 0 t/m 3 jaar en één groep van 4 t/m 6 jaar). Per leeftijdsgroep kunnen de kinderen gebracht worden in één van de zalen van het kerkelijk centrum, zodat de ouders gezamenlijk de dienst bij kunnen wonen. Tijdens de middagdienst waarin bediening van Heilige Doop of nabetrachting van het Heilig Avondmaal plaats vindt, is er ook kinderoppas aanwezig.

Vanaf een half uur voor aanvang van de dienst kunnen de kinderen gebracht worden en direct na de dienst weer worden opgehaald. Van de ouders die hun kinderen brengen wordt verwacht dat zij zelf ook rouleren in het oppasrooster.

Kinderen van 0 t/m 3 jaar
Voor de kinderen van de jongste groep is er voldoende speelgoed om mee te kunnen spelen, o.a. auto’s, fietsjes, duplo, poppen en ander speelgoed. Ook is er materiaal om te kleuren, puzzelen of boekjes “lezen”, als ze er aan toe zijn. Voor de allerkleinste zijn er boxen aanwezig. Halverwege de ochtend wordt er samen wat gedronken en een koekje gegeten. Als er kinderen zijn die hun eigen beker of tassen meenemen moeten deze voorzien zijn van hun naam.

Kinderen van 4 t/m 6 jaar
Met de kinderen in de oudste groep wordt gewerkt met de methode “opstap”, ontwikkeld door de HGJB. Deze methode wil de opstap maken naar de kerkdienst en verdieping aanbrengen binnen de kinderoppas. We beginnen steeds met het opstaplied en een inleiding waarbij (handpop) Rik aanwezig is. Daarna wordt er een Bijbelverhaal verteld en gaan we samen bidden en zingen. Na het drinken wordt er een werkje gedaan of een spel o.i.d. gespeeld wat aansluit op het Bijbelverhaal. De kinderen krijgen een blad mee naar huis waarop staat wat er die ochtend verteld en gedaan is zodat daar thuis nog verder over doorgesproken kan worden.

Zijn er vragen of wil je jezelf opgeven om mee te helpen, dan graag contact opnemen met de leiding.

Klik hier voor het oppasrooster 2016-2017.

Leiding en organisatie
Wendie Versprille 06 106 791 49