jeugd.jpg

1. Wat is Dabar?
    Dabar commissie en E-mailadressen
2. Dabar op camping De Scheepsbel, zomerseizoen 2017   Link naar de Flyer zomersiezoen 2017
    Startdata van de teams zijn ook te vinden op de homepage via de toets ‘Seizoenagenda’s’ .

1. Wat is Dabar?
Dabar (letterlijke betekenis: Woord en Daad) zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl. Jaarlijks gaat het om zo'n 450 jongeren, die werken op meer dan 20 campings. Het diepste motief voor dit werk is Gods liefdevolle betrokkenheid op de wereld, die tot uitdrukking kwam in het leven, het lijden en sterven en de opstanding van Jezus Christus. God gaf zijn Zoon voor de wereld, Hij zond zijn Geest en Hij zendt de christelijke gemeente in de wereld om gestalte te geven aan zijn Koninkrijk.

Kort voor zijn hemelvaart gaf Jezus zijn leerlingen deze opdracht: 'Ga op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld' (Matteüs 28:19-20).

Bij Dabar richt deze zending zich in het bijzonder op de mensen die onbekend zijn met het geloof en de kerk, of hiervan vervreemd zijn geraakt. Vanuit de plaatselijke gemeente worden de Dabar-deelnemers uitgezonden om met hun aanwezigheid en activiteiten God present te stellen in het leven van de campinggasten. Zo mogen zij hen uitnodigen tot het ervaren van en het delen in de liefde van God.

Meer info is te vinden op de landelijke site: http://www.dabarwerk.nl/#about

Er is een commissie (gemeenteleden uit Wapenveld, Emst, Oene en Epe) die de Dabarteams op camping De Scheepsbel in Nunspeet ondersteunt. Wapenveldse jongeren, die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden bij Gera Augustinus.

Dabar commissie / De Scheepsbel

2. Dabar op camping De Scheepsbel, zomerseizoen 2017
Dabar gaat weer van start! Wij vragen uw gebed voor de teams die zich gaan inzetten op camping De Scheepsbel vanaf 29 juli.
In de vijf ondersteunende gemeenten worden binnenkort gebedsbrieven uitgedeeld met meer informatie over de teams. Ook bezoeken Dabarteams de ochtenddiensten van de ondersteunende gemeenten op de volgende data: 30 juli Oene - 6 augustus Emst - 13 augustus Apeldoorn - 20 augustus Epe.
Natuurlijk is iedereen van harte welkom op de campingdiensten bij De Scheepsbel op dezelfde data. Aanvang 19.30 uur.

Meer informatie is te vinden op www.dabarscheepsbel.nl

Inmiddels is DABAR hopelijk geen onbekende term meer voor u. Toch willen we ons nog maar even aan u voorstellen: DABAR betekent ‘Woord en Daad’ en is een landelijke organisatie van enthousiaste jongeren die ‘s zomers op campings en in de grote steden evangelisatie- en recreatiewerk verzorgt. Op camping De Scheepsbel zullen vier teams een periode van 1 week een programma met diverse activiteiten bieden voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Zij worden hierbij ondersteund door een aantal kerkelijke gemeentes uit de regio. De teams verspreiden binnenkort flyers met meer informatie over de activiteiten.

Teamleden
De volgende jongeren vormen dit jaar de Dabar teams op de camping:

Team 1 (29 juli t/m 5 augustus Team 2 (5 t/m 12 augustus
Carolien Carolien
Jelte Jelte
Ron Ron
Martina Willemijn
Judith Marieke
Roelanda Judith
Fianne
Team 3 (12 t/m 19 augustus)         Team 4 (19 t/m 26 augustus)
Anneke Marleen
Rosalyn Jeroen
Pieter Rob
Tim Enneke
Maurits Carin
Marieke

Een ieder is van harte welkom op het DABAR terrein, campinggasten en bezoekers.
Camping De Scheepsbel, Klaterweg 9, 8085 SB Doornspijk
Meer informatie kan je vinden op:  www.dabarscheepsbel.nl