jeugd.jpg

Alle data van de 'Jeugdraad activiteiten' zijn te vinden op de homepage via de toets ‘Seizoenagenda’s’ .

Doel van de jeugdraad
De jeugdraad heeft ten doel mee te werken aan de vorming van de jeugd,. Hierbij gaat het met name om de jeugd te bewaren bij en in aanraking te brengen met het Evangelie van Jezus Christus. Eveneens gaat het om het geven van leiding en daadwerkelijke bijstand aan de jeugd bij haar ontwikkeling, arbeidsleven, ontspanning en besteding van vrije tijd.

De jeugdraad verricht zijn werk in gehoorzaamheid aan de Bijbel en in gebondenheid aan de belijdenisgeschriften namens en in  verantwoordelijkheid aan de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Wapenveld.

Dit betekend praktisch
De jeugdraad verricht zijn werk namens en onder verantwoordelijkheid van de kerkenraad, het functioneert als een uitvoerings-orgaan. De jeugdraad vergadert één keer in de zes weken. De vergaderingen worden altijd begonnen met een meditatie. Zo is er bezinning op taak, vorm en inhoud van het totale jeugdwerk. Daarnaast zijn er vele agendapunten te bespreken zoals het open jeugdwerk, kaderavonden, preekbesprekingen, kerst- en paasactiviteiten, verzorging bid- en dankdiensten, vakantiebijbelclub, gospelkoor Shine & Testify, opening winterwerk, afsluiting winterwerk, HGJB project, clubverloop, jeugdvaria, contact met de Hervormde scholen, etc. De jeugdclubs, verenigingen en kompaswerk maken veel gebruik van materiaal van de HGJB, de Hervormd-Gereformeerde JeugdBond. De HGJB zorgt ook voor kadervorming ten dienste van het plaatselijke jeugdwerk.

Leiding van het jeugdwerk
Het jeugdwerk van de gemeente wordt begeleid door de jeugdraad waarin vertegenwoordigers van alle jeugdverenigingen zitting hebben.

Dagelijks bestuur
Jeugdouderling 14- Dhr. B.J. Eilander Tel. (038)447 99 62    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jeugdouderling 14+ Dhr. M.H.Meuleman Tel. (038)844 20 63    E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaresse Mevr. G. Visser- Augustinus Tel. (038)447 74 89     E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester Mevr. J.Z.M. Wittingen-van der Vrugt   Tel. (0578) 69 40 36
Algemeen adjunct Mevr. J. Boerdam Tel. 06-44615939