werkgroepen.jpg

1.ARKA-Polen activiteiten
2.Busreis naar Polen in 2017… interesse??

Wat beweegt de leden van de ‘ARKA’ en u om zich in te zetten voor de naasten, broeders en zusters in Polen? Om allerlei acties te doen, om donateur te zijn, een gift te geven, zij hebben onze steun nodig, ja, om … Op deze puntjes kunt u, kun jij je eigen reden/motief noemen. Dit waren de eerste zinnen in een eerder Informatieblad, maar ook met een oproep:… aan u en jou om onze broeders en zusters in Polen te laten merken dat we broeders en zusters willen zijn en hen willen steunen en met hen willen delen.

Wij doen een beroep op u en jou om in de activiteiten van de ‘ARKA’-commissie mee te doen en dat wij financiële middelen hebben om met en mede namens u en jou onze broeders en zusters tot een hand en een voet kunnen zijn

Aan deze oproep is door gemeenteleden steeds meer dan verwacht gehoor gegeven. In de afgelopen periode hebben verschillende acties van de commissie plaats gevonden om met de opbrengsten onze broeders en zusters van Piątków, Getsemane en Voice of the Gospel te kunnen steunen. Daarnaast ervaren wij dat zij het persoonlijke directe contact zo heel belangrijk vinden. Ze zijn er verwonderd over dat een gemeente uit Nederland aandacht voor hen heeft uit bewogenheid.

Donateur worden? Dat bent u al voor minimaal € 10,- per jaar en dan ondersteunt u/ jij ons structureel. Neem contact op met een commissielid of de penningmeester. U kunt het ook direct overmaken op onderstaand nummer:
Diaconie Herv. Gemeente Inzake ARKA-cie Wapenveld  NL68 RABO 01515.69.770

ARKA Polen commissie
Voorzitter Gert Wim Stoffer Tel. (038) 447 97 21 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester Timon Bijsterbosch Tel. (038) 447 02 12   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lid Hendrien Palm Tel. (038) 447 04 41  
Lid Janneke Boerdam Tel. (038) 447 96 10  
Lid Ria Gelderman Tel. 06 112 326 05  
Lid Nienke Palm Tel. (038) 447 04 41  
Lid Ferdi van Guilik Tel. 06 123 138 66  

1.ARKA activiteiten
In de afgelopen periode heeft de commissie een aantal activiteiten gedaan om onze broeders en zusters in Piątków, Getsemane en Voice of the Gospel te kunnen steunen. Naast financiële steun vinden zij het persoonlijke directe contact zo heel belangrijk en bemoedigend. Ze zijn er verwonderd over dat een gemeente uit Nederland met hen contact onderhoudt uit bewogenheid.

Bloemen-/plantenactie
Op donderdag 7 april 2016 ging de bloemenactie van start. Met een enthousiaste groep chauffeurs en verkopers werd begonnen om de verschillende wijken te bezoeken en zo snel mogelijk alle bloemen en planten te verkopen. Het doet ons goed dat er ook nieuwe gezichten bij waren. Dit samen op te pakken is een ook samen gemeente zijn. De weersomstandigheden waren goed en in een rap tempo was de klus geklaard. Misschien zijn ze niet bij u aan de deur geweest, dat was zeker niet bewust, maar op een bepaald moment geldt op = op. Er is wel een prachtig bedrag van ruim € 1.045,- netto opgehaald

Jubileum Voice of Gospel
In de Kerkbode van 20 mei jl. hebt u al kunnen lezen dat we met een afvaardiging van de ARKA-commissie het 50-jarig jubileum van Voice of the Gospel (VOG) hebben bijgewoond. Dit vond plaats op 7 mei 2016 in Warschau. Een gedenkwaardige bijeenkomst waar kort gememoreerd werd onder welke omstandigheden VOG begonnen is met haar activiteiten. Het maken van radiodocumentaires, het preventieprogramma tegen alcohol- en drugsverslaving onder jongeren etc. Ze bereiken met hun programma’s duizenden Poolse inwoners via de publieke media met het evangelie van Jezus Christus. Zij doen heel belangrijk werk en verdienen zeker de steun uit onze gemeente.

2.Busreis naar Warschau, Piatkow, Lublin en Krakow   ...… interesse??
In de week van 15-22 juli 2017 gaan we een reis maken naar Polen. Evenals in 2013 willen we er een interessant en inspirerend reisprogramma van maken. We bezoeken de verschillende contacten die we hebben en gemeenten die we ondersteunen: Getsemane in Warschau, de gemeente in Piątków en de organisatie van Voice of the Gospel. We zullen verschillende historische plaatsen in Warschau bezoeken, de oude stad, het nieuwe museum dat gaat over het getto van Warschau etc.

In Piątków kunnen we hun zomerkamp zien en is er vast de mogelijkheid om mee te helpen. Evenals vorige keer willen we graag een aantal gezinnen bezoeken om hen te ondersteunen met een levensmiddelenpakket. In de omgeving van Piątków zullen we een aantal dagen op een zomerkamplocatie verblijven in Kunów. Een locatie waar verschillende gemeenten hun zomerkampen houden. Natuurlijk is er ruimte voor ontspanning en tijd om te chillen. In het tweede deel van de week bezoeken we Auschwitz/Birkenau en Kraków, de prachtige voormalige hoofdstad van Polen.
Er is al een enthousiaste groep ongeveer 20-25 jongelui en een aantal ouderen die mee gaan. Er is nog ruimte. Laat deze kans niet voorbij gaan. We reizen het liefst met een touringcar met een groep van minimaal 40 deelnemers. De prijs voor deze mooie reis is naar verwachting maximaal € 350,- à € 400,- all in. Bij verdere uitwerking zal gestreefd worden het uiteindelijke bedrag zo laag mogelijk te houden.
Twijfel niet langer om mee te gaan om, naast interessante plekken in Polen te bezoeken, ook vooral onze broeders en zusters in Polen te bemoedigen door een korte tijd met hen op te trekken. Opgeven kan bij iemand van de commissie.

Namens de ARKA-commissie: Hendrien, Janneke, Ria, Nienke, Timon, Ferdi, en Gert Wim