Wanneer dit bericht verschijnt, ligt de dienst van zondagavond 12 september al weer achter ons. We zien terug op een goede dienst, waarin ds. Van der Stoep preekte over Mattheüs 15, 21-28: de Kananese vrouw. Deze vrouw kwam bij Jezus om genezing voor haar dochter, maar Jezus lijkt haar te negeren en af te wijzen. Het brood is voor de kinderen, de kruimels zijn voor de honden. Maar ze houdt aan: “Ja, Heere, maar de hondjes eten ook van de kruimels die er vallen van de tafel van hun bezitter.” Ze zet Jezus als het ware klem met Zijn eigen woorden, en daar kan Hij niet tegenop. Daarmee geeft ze blijk van een groot geloof, dat volhardt. “O vrouw, groot is uw geloof”, zegt Jezus. In haar volharding en haar vasthouden aan Jezus’ eigen woorden is ze een voorbeeld voor ons.

De beslissing op het beroep wordt op 1 oktober verwacht. Als u een kaart, een brief of een e-mail wilt sturen, dan kan dat naar:

Ds. A. van der Stoep,
Breezijde 1,
4243 JM  Nieuwland

Wij willen u oproepen om iets van u te laten horen, en het zou fijn zijn als in uw reactie geestelijke herkenning vanuit de verkondiging van het Woord mag doorklinken.

De vacature van ds. Koppelman duurt al ruim anderhalf jaar en volgende maand vertrekt ds. Gerling naar Putten. Wij verlangen naar de komst van een nieuwe predikant en geloven dat de Heere dienaren van het Woord roept en zendt. Jezus roept ons op om te bidden tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitzendt.

Het gebed heeft een belangrijke plaats in het besturen van de wereld, van de kerk en van ons persoonlijke leven door de Heere. Hij wil gebeden zijn. Wat zou het bijzonder zijn als Hij ds. Van der Stoep aan onze gemeente wil verbinden. Laten we Hem daarom bidden, voor onze gemeente, maar ook voor ons dorp, voor ons land, voor de Protestantse Kerk in Nederland waar wij toe behoren en voor de oogst wereldwijd.

De beroepingscommissie.