Vanaf zondag 17 oktober willen we een volgende stap zetten in de openstelling van de kerk voor meer mensen. De kerkzaal zal dan worden opgedeeld in twee delen. Een deel waar mensen op 1,5m afstand kunnen zitten en een deel waar dan niet meer zo is. Wilt u op 1,5m afstand van elkaar zitten, dan vragen wij u zich op te geven volgens de u bekende wegen. Hierdoor kunnen wij voldoende ruimte in de kerkzaal reserveren.
Het voorste deel van de beide zijblokken in de kerkzaal is aangewezen als 1,5-metergebied. Hierdoor kunnen gemeenteleden zoveel mogelijk blijven zitten aan de kant van de kerkzaal waar ze gewend waren te zitten.

In het vrijgegeven gedeelte kunt u vrij plaatsnemen. De vrije tussenbank is hier dan ook niet meer van toepassing. Wel willen wij u vragen om gepaste tussenruimte, ongeveer 1 zitplaats, aan te houden. Dit zowel naar de mensen links en rechts van u als naar de mensen voor en achter u. Voor het vrijgegeven gedeelte hoeft u zich niet op te geven.

Voor de jeugd onderling geldt de oproep voor gepaste tussenruimte niet. Hierdoor is het mogelijk dat zij dichter bij elkaar in de bank te gaan zitten. Vanzelfsprekend geldt de gepaste tussenruimte oproep wel wanneer het gaat over afstand tot anderen dan de jeugd.
De jeugd mag dus wel elkaar zitten, maar ze kunnen nog niet in de hal van de kerk verzamelen. Dat kunnen ze buiten doen, of ze gaan rechtstreeks naar binnen en nemen plaats. De leeftijdsgrens voor de jeigd leggen we bij 20 jaar.