gemeente.jpg

Vanwege de oplopende energiekosten krijgt in november en december iedereen van de rijksoverheid €190 korting op zijn of haar energierekening. Gezinnen met een klein inkomen kunnen hier erg bij gebaat zijn.
Als diaconie hebben wij ook van enkele kanten gehoord dat niet iedereen dit bedrag nodig heeft en dat zij dit graag willen inzetten om anderen die het minder breed hebben te helpen.

Daarom hebben wij als diaconie een Energiefonds opgezet. Gemeenteleden die de €190 niet nodig hebben kunnen dit bedrag, of een deel daarvan, storten op de rekening van de diaconie.
Graag overmaken op het rekeningnummer van de diaconie: NL 78 RABO03265 17529 onder vermelding van Energiefonds. Wij zullen dit bedrag in een virtueel potje bewaren.

Gemeenteleden, die door de oplopende kosten niet meer rond kunnen komen, kunnen een beroep doen op dit potje. De diaconie wil u graag helpen mocht dit bij u het geval zijn! Schroom niet om aan te kloppen.
Wij willen u graag helpen nu de schuld misschien nog te overzien is, wacht niet totdat het om hele grote bedragen gaat.
De diaconie heeft de financiële middelen om u te helpen, ook als er geen geld in dit fonds wordt gestort.
Mocht u hulp nodig hebben neem dan contact op met de diaconie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of diaken Johan van der Beek 038 447 93 86.

Mocht er wel geld in het fonds gestort worden, maar wordt niet alles gebruikt, dan zullen wij het bedrag uit dit fonds doneren aan de Voedselbank.

Wilt u liever contact met de gemeente Heerde? Zij hebben Noodfonds Energiearmoede opgezet voor mensen die in financiële problemen komen door de hoge energierekening.
Contact opnemen kan via Steun- en informatiepunt Stip via telefoonnummer (0578) 69 94 99 en per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Uw en jouw diaconie.