gemeente.jpg

Zaterdagavond 9 september hebben we als gemeente de actieperiode van het HGJB project in Wapenveld afgesloten.

Tijdens een orgelconcert i.s.m. onze beide predikanten ds. G.H. Kruijmer en ds. A. van der Stoep, Roelie Muller (zang), Henrieke en Bartine Kruijmer (dwarsfluit) mochten we op een bijzondere muzikale manier het gehele project afsluiten.

Op de afsluitingsavond maken we als commissie de opbrengsten bekend. Maar we hadden duidelijk meer opbrengsten dan alleen een financiële opbrengst!
Want wat kijken we terug op mooie, intense, gezellige en bewustwordingsmomenten. Het begon al bij de startdienst, een ontmoeting van veel gemeenteleden aan een Costa Ricaanse koffietafel. En daarna diverse andere momenten waarop we als gemeente, als mannen of vrouwen alleen, als kinderen en ouderen bij elkaar waren rondom het project. Veel bijzondere gesprekken en contacten hebben er plaatsgevonden, speciale momenten: denk aan de Alleskunner tijdens Hemelvaartsdag. De foto’s lieten de sfeer goed zien!

Maar ook veel gemeenteleden die op diverse manieren hebben bijgedragen om geld bijeen te brengen, we denken aan de familie Neeleman en hun open atelier dagen, gemeenteleden die iets inbrachten om te laten veilen bij opbod, veel bakkers die voor diverse momenten heerlijke taarten/cake of muffins maakten, fotografen, filmers, (orgel)techneuten, kosters, kopieerders, ondernemers. Maar ook alle bezoekende gemeenteleden aan de activiteiten. Dan pas zie je hoeveel talenten er in onze gemeente zijn, maar ook de betrokkenheid die aanwezig is. En hoe we die samen kunnen inzetten om onze medemensen in Costa Rica écht te zien en hen financieel te kunnen ondersteunen met een stukje van onszelf!

Als gemeente mochten we het schitterende bedrag van € 7.430 euro bij elkaar sparen voor het HGJB project. Dit bedrag werd opgebouwd uit de volgende acties:

Klusjeskaarten                      129
Ontmoeten                           257
Open atelier Anja Neeleman   1.455
Mannen en vrouwenmoment  210
Hemelvaartsdag                    490
VBW                                    313
Sponsoractie                         1.730
Kofferbakmarkt                     1.224
Collectes                              1.622

Als commissie kijken we dankbaar terug. Predikanten, diaconie, gemeenteleden: jong én oud, iedereen die heeft meegeholpen tijdens de gehele actieperiode…bedankt voor de gezamenlijke inzet voor onze broeders en zusters in Costa Rica!

Denk eraan: “ZIE ELKAAR”! Zie elkaars noden, lasten, behoeften, zorgen, problemen. Kijk door de ogen van God, dus vol ontfermende liefde, naar de ander en wees als een broer en zus!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Ik wil jou van harte dienen                            Wij zijn onderweg als pelgrims,
en als Christus voor je zijn.                           vinden bij elkaar houvast.
Bid dat ik genade vind, dat                            Naast elkaar als broers en zusters,
jij het ook voor mij kunt zijn.                          dragen wij elkanders last.