gemeente.jpg

Donderdagavond 1 december kwamen we als mannenvereniging weer bijeen. Broeder G.G. Schakelaar hield een inleiding over Lukas 19: 28-48. Dat ging over de intocht van Jezus in Jeruzalem. Onderweg verblijdde de menigte zich en loofde God. En Jezus? Toen Hij dichtbij kwam en de stad zag, weende Hij over haar. Eenmaal in Jeruzalem ging Hij naar de tempel en dreef hen die daarin verkochten en kochten, eruit. En Hij gaf dagelijks onderwijs in de tempel.

Donderdagavond 15 december hoopt onze voorzitter, br. G.J. van der Vrugt, een inleiding te houden over Lukas 23: 13-43. Dat gaat ook weer over een menigte. Nu geen ‘hosanna’, maar een menigte die als één man schreeuwde ‘Weg met Deze, en laat voor ons Barabbas los’ en ‘Kruisig Hem’. Jezus werd gekruisigd met de misdadigers. Degene die Jezus aanriep werd behouden. Dáárom kwam Jezus op aarde. ‘Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.’
Daarom is het helemaal niet zo raar om in deze adventstijd met elkaar te praten over (op weg naar) Goede Vrijdag. De heilsfeiten - tot heil van wie gelooft - hebben alles met elkaar te maken.
Hartelijk welkom op onze Bijbelstudievereniging!
Het bestuur