gemeente.jpg

Oktober 2024
FB IMG 1679607437560Gerard, Janneke, Lisa, Aron en Lars de Wit zijn in 2018 uitgezonden naar de stad Schwerin in Noordoost-Duitsland. Sinds de zomer van 2019 wonen ze in de wijk Lankow. Zij leven en werken daar onder niet eenvoudige omstandigheden. In deze gebedsbrief wordt gebed voor hun werk gevraagd  

Wilt u/ wil jij God danken voor:
- Het weekend dat onze TFC hier in Schwerin was. Dit was heel bemoedigend door de fijne gesprekken, het samen klussen in het Gewächshaus waarbij we een heel stuk opgeschoten zijn, het samen lachen en bidden. Dank voor ieder van hen persoonlijk.
- de mensen die met de GZB Experiencereis bij ons waren. Het was bemoedigend hun verhalen te horen en dat we van elkaar konden leren. Bid tegelijk dat ze de geleerde dingen van hier goed kunnen overbrengen in hun eigen gemeentes.
- De verbouwing in het Gewächshaus. Vanaf volgende week worden er nieuwe afvoerleidingen gelegd. En daarna kunnen we weer gaan opbouwen! Dat is een enorme bemoediging voor ons en voor de gemeenschap. Bid tegelijk voor Gerard, dat het coördineren lukt en dat de verschillende partijen meewerken.

Wilt u/ wil jij God bidden voor:
- Ons team. Eén persoon is uit het team gegaan. Een ander was een poos ziek. We zijn klein en kwetsbaar. Zeker als de werkzaamheden groeien, wat goed is, moeten we oppassen dat het niet teveel wordt. Bid voor nieuwe voltijd zendelingen. Bid voor een bouwcoördinator (zie vacature gzb.nl). Dank tegelijk dat we als bestaand team echt naar elkaar toe groeien.
- Silvia, een vrouw die sinds een poosje regelmatig langskomt als we klussen of koffie drinken. Een gebroken vrouw, die zich eenzaam voelt. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven en drinkt daarom vaak een glaasje teveel. Het is een lieve vrouw die graag meehelpt. Dank dat ze komt en bid dat ze merkt dat tijd doorbrengen met anderen en met de Ander haar nieuwe hoop en perspectief zullen geven.
- Het vertrouwen dat God werkt. Bid dat God harten in Lankow (en overal) doorbreekt en tegelijk geduldig wacht tot mensen zelf inzien dat ze niet zonder Hem kunnen.

Bedankt voor uw/jouw gebed!
Hartelijke groeten, Gerard, Janneke, Lisa, Aron, Lars en Lotte de Wit

Soms krijgen we de vraag hoe mensen, naast het gebed, concreet kunnen meeleven met ons werk. We hebben daarom een verlanglijstje gemaakt met daarop wat dingen die we zelf kunnen aanschaffen, maar waarbij mensenpersoonlijk of als groep/gemeente een praktische gift kunnen doen.

De familie De Wit is online te volgen: Er worden ook regelmatig nieuwsbrieven verspreid.
Facebook: Gerard&JannekeinSchwerin  
Weblog (nieuwsbrieven) op de GZB website: www.gzb.nl/gerardenjannekedewit
Het adres: Familie G. de Wit, Rahlstedter Straße 22, 19057 Schwerin, Duitsland

Op de pagina van de zendingscommissie ‘Zending IZB en GZB’ kunt u meer informatie vinden over Gerard&Janneke de Wit en het werk van de Zendingscommissie.