gemeente.jpg

September 2023
FB IMG 1679607437560Gerard, Janneke, Lisa, Aron en Lars de Wit zijn in 2018 uitgezonden naar de stad Schwerin in Noordoost-Duitsland. Sinds de zomer van 2019 wonen ze in de wijk Lankow. Zij leven en werken daar onder niet eenvoudige omstandigheden. In deze gebedsbrief wordt gebed voor hun werk gevraagd  

Wilt u/ wil jij God danken voor:
Een fijne zomervakantie, waarin we als gezin de tijd genomen hebben er op uit te gaan, te ontspannen en te genieten.
- Lisa, die een goede start heeft gemaakt op haar nieuwe school. Ze voelt zich daar prettig.
- Het ‘Gewächshaus’! Eindelijk mochten we begin deze maand de sleutel van het gebouwtje in ontvangst nemen. We zijn God dankbaar dat het zover is, voor de mensen uit de wijk die meteen volop meedraaien in klussen en schoonmaken. Wij zijn heel dankbaar voor het feest wat we daar hebben kunnen houden voor de wijk en voor zoveel belangstelling die dag.

Wilt u/ wil jij God bidden voor:
- De komende tijd. Daar moet veel gebeuren qua planning voor het Gewächshaus. Veel partijen denken mee. Veel mensen staan te popelen om te beginnen met klussen, maar moeten nog wachten. Bid voor Gerard, die veel op zijn bord krijgt. Dat hij zijn hoofd koel mag
houden en zijn ogen op God gericht kan houden en de juiste beslissingen mag nemen. Daarnaast ook voor ons als gezin en ook voor ons als team.
- Het Gewächshaus wordt door veel mensen vanaf een afstandje bekeken. Mensen zijn nog wat argwanend. Ook hier moeten we weer vertrouwen winnen van mensen, zoals in het begin. Bid dat God mensen laat zien dat we goeds in petto hebben en dat mensen de stap om te komen wagen en merken dat ze hartelijk welkom (bij God) zijn.
- Bidt dat we, naast alle dingen die we voor het gebouw moeten regelen, oog en tijd houden voor de mensen zelf. Dat we in gesprek blijven en het gebouw niet als hoogste prioriteit hebben, maar de mensen uit onze wijk.

Bedankt voor uw/jouw gebed!
Hartelijke groeten, Gerard, Janneke, Lisa, Aron, Lars en Lotte de Wit

Soms krijgen we de vraag hoe mensen, naast het gebed, concreet kunnen meeleven met ons werk. We hebben daarom een verlanglijstje gemaakt met daarop wat dingen die we zelf kunnen aanschaffen, maar waarbij mensenpersoonlijk of als groep/gemeente een praktische gift kunnen doen.

De familie De Wit is online te volgen: Er worden ook regelmatig nieuwsbrieven verspreid.
Facebook: Gerard&JannekeinSchwerin  
Weblog (nieuwsbrieven) op de GZB website: www.gzb.nl/gerardenjannekedewit
Het adres: Familie G. de Wit, Rahlstedter Straße 22, 19057 Schwerin, Duitsland

Op de pagina van de zendingscommissie ‘Zending IZB en GZB’ kunt u meer informatie vinden over Gerard&Janneke de Wit en het werk van de Zendingscommissie.