IMG_3666.jpg

De commissie 'evangelisatie' is een platform welke activiteiten en mogelijkheden zoekt om mensen te bereiken die God nog niet kennen. Dit zo mogelijk in samenwerking met andere gemeentes. Werkgroepen zoals 'Alpha' en 'Kerstmarkt' voeren de activiteiten in de praktijk uit.

Commissieleden
Arjan Cornelissen, contactpersoon, tel. 447 78 56, Voor E-mailadres ga naar pagina Contact
Eveline Keizer, Mieke van der Rhee, Wendie Versprille, Gerard Doornink, Chistiaan Keizer

'Alpha cursus' kennis maken met het christelijk geloof
Wat is Alpha?
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven, dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen.
Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.
Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!
Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Terugkijkend op de afgelopen cursus
Eind januari 2020 is de derde groep gestart met de Alpha cursus. We hebben een aantal mooie avonden met elkaar gehad en het eerste weekend van maart was daar het Alpha weekend. Tijdens dit weekend stond de Heilige Geest centraal. We kijken terug op een gezellig, mooi maar vooral goed weekend waarin we met elkaar mochten ervaren dat de Heilige Geest erbij was. Helaas kwam daar toen Corona en de lockdown en waren we genoodzaakt om de geplande cursusavonden te annuleren. Gelukkig mochten we net voor de zomervakantie nog een keer fysiek samenkomen met als doel elkaar weer zien en bijpraten. Ook hebben we direct na de zomervakantie de resterende avonden ingevuld om de cursus helemaal af te kunnen ronden.

Ondanks de omstandigheden kijken we met elkaar terug op mooie cursusavonden incl. het weekend, waarin we Gods nabijheid mochten ervaren. Enkele deelnemers hebben hier ook van mogen getuigen tijdens de afsluitende avond die plaatsvond op 15 oktober 2020.

De toekomst
Als Alpha team zijn dankbaar we als we terugkijken op de drie groepen die de Alpha cursus hebben mogen volgen. Wat is onze God goed en groot! Vanuit het Alpha team is er daarom ook de wens om zo gauw als het kan weer een nieuwe Alpha cursus te starten. Op dit moment is nog onduidelijk wanneer we met een nieuwe groep de Alpha cursus willen gaan starten. Houd de website in de gaten voor actuele informatie. Heb je een vraag of wil je meer weten, neem dan contact met ons op.

                          'Alpha cursus' werkgroep            
Gerard en Ester Doornink, contact? Zie pagina 'Overige E-mailadressen'
Wendie Versprille, contact? Zie pagina 'Overige e-mailadressen'
Lilianne Nitrauw
Arjan Lagemaat
Klaas Biemholt
Linda Bosman