Pastorie Gruttoweg(26 september)  Dankbaar kijken we terug op de opening van het winterwerk. Enthousiasme gezocht, was het thema. Het was in elk geval enthousiasmerend om een mooie groep mensen te ontmoeten na de dienst van zondagmiddag. Eén van de dingen die me trof in de preek was de letterlijke betekenis van het woord enthousiasme: ‘in God zijn’. Dat haalt zo’n begrip weg uit de oppervlakkigheid, maar brengt ons bij Hém die ons werkelijk enthousiast maakt. Die ervoor zorgt dat we ín Hem mogen zijn, door het geloof en door Zijn genade.

Zondag wordt u opnieuw rondom het Woord geroepen. Ik hoop dat u er enthousiast voor bent. Gezegende diensten gewenst!
Hartelijke groet, ds. A. van der Stoep.

Pastorie kerkstraat

(26 september)  Het najaar is de tijd van contrasten in de natuur. Vorige week zaterdag begon als een grijze dag. Over de weilanden richting de IJssel hing een dichte grijze nevel. Een heerlijk grijze dag, zou je bijna zeggen, zoals we een tijd niet meer hebben gehad. In de loop van de middag werd het droog en klaarde lucht op. Op zondagmorgen was de lucht strakblauw. Een intens blauwe lucht was zichtbaar vanuit de kerk. Wat een schoonheid geeft onze Schepper in de afwisseling van regen en droogte. Eindeloos veel kleurschakering.

Het zonlicht gaf aan de doopdienst op zondagmorgen een extra glans. In de preek was het duidelijk vanuit de Petrusbrief hoe God ons wil behouden en hoe het doopwater dat laat zien. Een vreugdevolle dienst, een woord voor jong en oud! Ook de maaltijd na de middagdienst kon buiten worden gehouden in het licht van de herfstzon. Het was een zondag om dankbaar voor te zijn.
Een hartelijke groet,
ds. G.H. Kruijmer.