gemeente.jpg

D.V. woensdag 20 september komt ons gemeentelid Jan Nitrauw vertellen over de geschiedenis van Wapenveld. Broeder Nitrauw heeft, zoals u allen zult weten, een boek geschreven over Wapenveld: ‘Het vreessellijke dorp Wapenvelde’.

Het belooft een boeiende middag te worden waarin onderwerpen aan de orde komen zoals het ontstaan van het landschap rond Wapenveld; het kasteel op de Belt en de familie Bentinck; de kerkelijke geschiedenis met het klooster Hulsbergen en de Afscheiding; de armoede rond 1850; de groei van Wapenveld door de papierfabriek en de ontwikkeling van de landgoederenzone. 

Ds. Kruijmer zal een meditatie verzorgen voordat broeder Nitrauw aan het woord komt. U komt toch ook? We starten om 14.30, inloop vanaf 14.15 uur. 

Opgeven kan bij diaken Gerbrand van der Horst via 06 29 09 91 80. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vervoer kan gezorgd worden. Graag doorgeven als u hier gebruik van wilt maken. Graag tot ziens! 

Uw en jouw diaconie.