gemeente.jpg

Nog even en dan is het zover: de jaarlijkse GZB-dag op D.V. zaterdag 9 maart in Barneveld. Van harte welkom!

Het belooft een prachtige dag te worden waar je je onderdeel voelt van de wereldwijde kerk. Laat je inspireren door christenen uit Centraal-Azië en denk na over je eigen roeping: hoe deel ik het Evangelie in mijn eigen omgeving?
Zending is niet alleen iets van ver weg, maar begint dicht bij huis. Het thema is dan ook ‘Ga, iedereen is geroepen’.

Net zoals vorig jaar kun je kiezen of je ’s middags of ’s avonds naar de GZB-dag komt. Beide keren is er een afwisselend podiumprogramma met diverse sprekers, een Bijbelstudie, muziek en samenzang.

Tussen de twee podiumprogramma’s staat van 16.00 tot 19.30 uur het ontmoetingsplein centraal. Daar komt iedereen samen voor workshops, de grote GZB-veiling, stands en een hapje en drankje.

Wil je met kinderen en/of tieners komen? Kies dan voor de middag. Dan is er ook voor hen van alles te beleven én een concert van Marcel en Lydia Zimmer! Ook is er kinderoppas aanwezig.

In de avond is er na het podiumprogramma een gezellige bijeenkomst voor jongeren (18-30 jaar) met een quiz over zending en roeping.

De GZB-dag is een inspirerende dag over zending voor álle leeftijden. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.gzb.nl/gzbdag.

14.00-16.00 uur: podiumprogramma middag
De GZB-dag staat in het teken van het thema ‘Ga, iedereen is geroepen!’ Zending is niet een verhaal dat alleen ver weg plaatsvindt, het begint dicht bij huis. Iedereen is geroepen om het Evangelie te delen! Tijdens het podiumprogramma laten we ons inspireren door de bijzondere verhalen uit Centraal-Azië. Hoe weten David* en Anneta zich geroepen om het Evangelie te delen in een context waar evangeliseren verboden is? Hoe houden zij dit vol? En wat kunnen wij van hen leren? Ook horen we het verhaal van zendingswerker Herman Meijer, wordt er volop gezongen en nemen we de tijd om te bidden voor het zendingswerk.
*Vanwege veiligheid noemen we niet zijn echte naam.

14.00-17.15 uur: jeugdprogramma’s
Voor jong en oud is er van alles te beleven op de GZB-dag. De allerkleinsten (0-4 jaar) zijn van 13.30 tot 17.15 uur hartelijk welkom bij de oppas. Voor de kinderen in de onderbouw (4-8 jaar) en bovenbouw (8-12 jaar) is er een eigen programma met zingen, een Bijbelverhaal, knutselen en spelletjes. Ook vertellen zendingswerkers hoe zij zich geroepen voelen om hun geloof te delen. Om 16.15 uur start er een mooi concert van Marcel en Lydia Zimmer. Ook voor de tieners (12-16 jaar) is er van 14.00 uur tot 17.15 uur een eigen programma dat letterlijk in de smaak zal vallen!

Let op: de tieners zitten op een externe locatie, op vijf minuten rijden van de Midden Nederland Hallen. Zij komen samen in kerkelijk centrum Rehoboth (Gasthuisstraat 5) in Barneveld. Ze gaan in gesprek met zendingswerkers en spelen toepasselijke spellen!

16.00-19.30 uur: ontmoetingsplein
Tussen 16.00-19.30 uur is iedereen welkom op het ontmoetingsplein voor workshops, een veiling, GZB-stands en de verkoop van mooie producten uit het buitenland. Er is volop gelegenheid om elkaar te spreken en samen iets te drinken en eten.

Om 16.30 uur en om 18.15 uur zijn er twee workshoprondes voor meer inspiratie over zending. Er is vrije inloop, dus iedereen is welkom. Zie hieronder voor meer informatie.

Om 17.30 uur vindt de Grote GZB-Veiling plaats. Onder leiding van twee veilingmeesters worden prachtige en creatieve producten en diensten aangeboden, waarvan de opbrengst naar het wereldwijde zendingswerk gaat. Zorg dat je erbij bent!
Aansluitend GZB-Jongerencafé.

19.30-21.30 uur: podiumprogramma avond
Opnieuw horen we de indrukwekkende bijdragen van onze sprekers uit Centraal-Azië over het thema ‘Ga, iedereen is geroepen’. Ook zullen we met elkaar zingen en bidden we voor de wereldkerk.

21.30 uur: GZB-Jongerencafé
Aansluitend op het podiumprogramma zijn alle jongeren (18-30 jaar) van harte welkom voor een hapje en een drankje. Hier spelen we een leuke quiz over zending, roeping en de wereld.

De GZB-dag vindt plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.
Adres: Thorbeckelaan 123, 3771 ED Barneveld