jeugd.jpg

1. Thema WOW september 2017 / 2018
2. Agenda van de activiteiten  De data voor het volgende jaar zijn te vinden op de homepage via de toets ‘Seizoenagenda’s’ .

1. OPEN JE OGEN!       Thema Week Opening Winterwerk 2017 en diaconaal project HGJB 2018
Vind jij het ook niet heerlijk om eens even te wandelen of te fietsen? Even weg van alles wat moet, je werk en dan lekker te ontspannen. Het is mooi weer, je pakt je fiets en fietst langs het Kanaal naar Hattem of je loopt de Groteweg over het bos in. Wat zie je veel onderweg, niet? Alles wat leeft in het Kanaal, het oude pand van de Berghuizer Papierfabriek... blijft mooi om te zien, het grote beeld in de tuin bij een huis richting Hattem en natuurlijk de brug bij de Heezenberg en het kleine brugwachtershuisje. In gedachten kun je zo meefietsen. MAAR.... ZIE je ook echt? Komt alles wat je ziet ook écht bij je naar binnen? Beleef en ervaar je wat je ziet? Heb je die eend gezien, die een vishaakje in zijn bekje heeft en eigenlijk niet goed meer kan eten? Wat moet hij het lastig hebben. Heb je gezien dat de tuin die altijd netjes onderhouden werd ineens niet meer zo mooi is? Wat zou er zijn met de bewoners? Ziek? Kunnen ze het niet meer aan?
Actief zien dus, dat is een bewuste keuze en hiervoor moet je wel echt je ogen open doen. We kijken breed om ons heen, als we fietsen, op journaal in de wereld. Maar kijken we ook in de diepte? Ervaren we de diepte? Staan we open voor andere ervaringen en durven we anderen écht in de ogen te kijken?
Dat is wat het thema ons wil zeggen, dat willen we dit jaar stimuleren. ACTIEF ZIEN! Je ogen openen en als je actief kijkt verander je, eerst in je verhouding naar God en vervolgens richting de gelovige ander en de wereld om je heen. Lees je mee?

Open je ogen... voor God

Het begint allemaal bij God. Hij heeft als eerste Zijn ogen voor ons geopend. Hoe reageer je daarop? Doe jij dan vervolgens je ogen open voor Hem? En hoe doe je dat dan? Als je je ogen opent voor God, wat zie je dan? Wie is Hij voor jou, hoe kijk je naar Hem? Zie je ook nieuwe dingen, durf je op een nieuwe manier naar God te kijken? Wat doet dat met jou?

Open je ogen... voor de gelovige ander
In de kerk leef je niet alleen, je ontmoet heel veel andere gelovigen. Wat zie je als je naar hen kijkt? Wie is God voor hen? Hoe geloven zij? Waarin zie je overeenkomsten en waarin verschillen?

Open je ogen... voor de wereld om je heen
Je leeft niet alleen in de kerk, je leeft ook in de wereld. Als je daar je ogen open doet, wat zie je dan? Hoe ziet je context eruit? Hoe bepaalt dat de manier waarop je leeft en gelooft? En, zie je de ander, zie je zijn omgeving en de situatie waarin hij leeft? Wat doet die ander, die omgeving met jou? Wat roept dat bij je op?
Een schitterend thema om het komende jaar mee bezig te gaan, want wat zijn we geneigd om alleen voor ons zelf te leven, “gewoon” om je heen te kijken. Maar écht zien????

“Open je ogen”, het thema dat dus centraal staat voor de Week Opening Winterwerk (WOW) en tevens het diaconale project voor het komende winterseizoen. Dit jaar gaat de diaconale reis naar Egypte. Een land vol spanningen, met name sinds de Arabische lente in 2011. In Egypte leven zo’n 85 miljoen mensen, waarvan ongeveer 10% een christelijke achtergrond heeft. Deze christenen behoren bij de Koptische kerk en de Presbyteriaanse kerken. In deze kerken is het bewustzijn gegroeid dat zij er niet alleen is voor zichzelf, maar dat het belangrijk is de samenleving te dienen. Een leerzame spiegel voor ons dus!

Commissie WOW
Mark Meuleman, Jolanda Wittingen, Fred Henniphof, Greta Kamphuis, Annerieke Leurink, Agnes Leurink, Wim Wagenaar, Willard Palm, Alie Fiks, Eibert Boer, Christa van der Horst en Arien Eilander

2. Agenda van de activiteiten 2017
Zaterdag 16 september; een voetbaltoernooi (gemeentebreed 14+)
Een gezellig voetbaltoernooi voor iedereen die een beetje sportief is, voor heren én dames vanaf 14 jaar. Een team heeft maximaal 7 personen, met minimaal 2 vrouwen. Opgave kan bij Jeroen Palm (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en tot uiterlijk donderdag 14 september a.s.
Het toernooi wordt gehouden in sporthal ‘t Olde Veld in Wapenveld, vanaf 19.00 uur is de zaal open en om 19.30 uur is de eerste aftrap.
Het is natuurlijk ook leuk om te komen kijken én aan te moedigen, dus spandoeken mee!

Woensdagmiddag 20 september; samen eten en een vossenjacht (5 t/m 9 jaar)
Alle kinderen van 5 t/m 9 jaar mogen deze middag direct uit school naar de kerk komen. Allereerst wordt er gezamenlijk gegeten en vervolgens een spannende vossenjacht. De middag eindigt om 15.00 uur.

Donderdagavond 21 september; thema avond “Open je ogen, open je oren, open je mond” (gemeentebeed)
Een afwisselende avond waarin zingen, luisteren en spreken elkaar afwisselen. We beginnen met een muzikaal gedeelte onder leiding van de sing in commissie, vervolgens is er de mogelijkheid om workshops te bezoeken. Er worden 3 interactieve workshops gehouden vanuit de sub thema’s “Open je ogen voor God”, “Open je ogen voor de ander” en “Open je ogen voor de wereld”.
Deze workshops zijn voorbereid door een ouder en jonger gemeentelid samen. Dit met het doel om inhoudelijk aan te sluiten bij jongere en oudere bezoekers van de workshop.
Graag nodigen we voor deze avond dus alle jongeren en ouderen uit om samen in gesprek te gaan!
We beginnen om 19.30 uur en sluiten de avond tegen 22.00 uur weer muzikaal af.

Zaterdagavond 23 september; BBQ avond (10 en 11 jaar)
Vanaf 17.30 uur ben je van harte welkom voor een super gezellige aangeklede BBQ avond! Tegen 20.00 uur zal de avond eindigen.

Zaterdagavond 23 september; “Jongens tegen de meiden” (12 en 13 jaar)
Het blijft een strijd, de jongens tegen de meiden. Soms zijn de meiden beter (bijv. met voetbal dit seizoen) en soms de jongens. Dat gaan jullie nu dus uitvinden!
De avond begint om 19.00 uur en sluit af om 21.00 uur. Neem gezellig al je vrienden en vriendinnen mee!

Zaterdagavond 23 september; vuurkorfavond (jongeren 14+)
Een nieuwe activiteit! Gewoon gezellig rondom de vuurkorf aanwezig zijn, bijkletsen, elkaar opzoeken, eten/drinken. Geen specifieke invulling maar gezelligheid viert hoogtij!
Vanaf 20.30 uur ben je van harte welkom, er is een open inloop dus je bent te allen tijde van harte welkom.
Bij de familie B. Doppenberg aan Het Oever 2 wordt het vuur aangemaakt en heten we je van harte welkom.

Zondagmiddag 24 september; startzondag (gemeentebreed)
Deze middag zal de eerste middagdienst plaatsvinden, deze is inhoudelijk afgestemd op het thema van de WOW. Vervolgens gaan we na een kopje koffie/thee een open huizenroute houden. Al wandelend gaan we bij verschillende gastgezinnen in gesprek over het thema. Hoe? Gewoon komen en meemaken!
Iedereen is van harte welkom. Voor de jeugd t/m 8 jaar wordt er oppas georganiseerd. De jongeren van 9 t/m 13 worden apart opgevangen voor hun eigen huizenroute.
Na deze wandeling gaan we gezamenlijk genieten van een eenvoudig buffetje!
Het beloofd een mooie Week Opening Winterwerk te worden, met een bijzonder leerzaam thema!
Tijdens verschillende momenten in deze week zal er een collectebus aanwezig zijn, dit om de onkosten voor de organisatie van het geheel zo laag mogelijk te houden. Alvast bedankt voor uw medewerking!

EERST ZIEN EN DAN GELOVEN?
OF
EERST GELOVEN EN DAN ÉCHT ZIEN!