middengroep.jpg

Heb je, als vrouw, zin om, naast gezellig met elkaar praten over van alles en nog wat, ook bezig te zijn met Bijbelstudie, dan nodigen we je van harte uit om naar Vrouwenvereniging Hanna te komen!
Als je alle data Wilt inzien dat we bij elkaar komen, bekijk dan de seizoenagenda.

Hoewel het onzeker is of we in deze tijd als vrouwenvereniging ‘gewoon’ bij elkaar kunnen komen en hoe dat allemaal op afstand van 1,5 m er uit gaat zien, hebben we toch voorbereidingen getroffen voor het komende winterseizoen 2020/2021.
(Op moment van schrijven zijn we nog druk aan het overleggen en wachten nog op advies van de kerkenraad hoe we het aan kunnen pakken).

We zien er heel erg naar uit om elkaar weer, of voor het eerst, te kunnen ontmoeten, om samen bezig te gaan met Bijbelstudie en stil te staan rondom de dingen van Gods Koninkrijk, die van eeuwigheidswaarde zijn! Tegelijkertijd beseffen we dat het misschien voor een aantal oudere leden te veel risico met zich mee zal brengen om samen te komen, wat we allen betreuren.

Dit seizoen zullen we het Bijbelboek Prediker behandelen. We doen dit aan de hand van de Bijbelstudies uit ons blad ‘De hervormde VROUW’, die dit keer geschreven zijn door ds. H.I. Methorst uit Apeldoorn.

De woorden uit Prediker zijn actuele wegwijzers, die ons een begaanbare weg wijzen in de wirwar van gedachten in een wereld vol verwarring. ’IJdelheid der ijdelheden, het is al ijdelheid’. Wie kent niet die woorden? (HSV: vluchtigheid). Dit woord komt vaak voor in Prediker. Heel letterlijk betekent dit woord: adem, lucht, nevel. ‘Inhoudsloos’, maar ook ‘tijdelijkheid’ kan er mee bedoeld worden. Ook komen we vaak de woorden ‘genot’ en ‘genieten’ tegen. Je mag met volle teugen genieten, maar bedenk één ding: het is Gód Die te genieten geeft. En nog een bekende zinsnede: ‘onder de zon’. Blijkbaar heeft de schrijver heel de aarde op het oog. Alles en iedereen onder de zon. Aan het einde van Prediker schrijft hij: ‘De slotsom van al wat door u gehoord is, is dit: Vrees God, en houdt u aan Zijn geboden, want dit geldt voor alle mensen. God zal namelijk elke daad in het gericht brengen, met alles wat verborgen is, hetzij goed, hetzij kwaad (Pred. 12: 13-14). Met dát doel voor ogen buigen we ons de komende maanden over dit Bijbelboek, om samen onverwachte dingen te ontdekken in een Boek dat we al jaren in handen hebben. (Overgenomen uit de inleiding op de Bijbelstudie uit het meinummer. Het is handig als je deze inleiding óók doorleest als achtergrond bij het Bijbelboek Prediker; hierin kun je ook zien welke onderwerpen er allemaal aan de orde komen).

We komen één keer in de veertien dagen op maandagavond bij elkaar in het verenigingsgebouw van de kerk. De avonden beginnen om 19.45 uur en sluiten af omstreeks 21.30 uur.

Je mag ook rustig eerst eens vrijblijvend een avond komen kijken of het je wat lijkt
(leeftijd is trouwens vanaf 45 jaar), dan wel graag van tevoren even doorgeven aan één van de bestuursleden, omdat er in deze tijd maar een beperkt aantal mensen in de zaal kunnen.

De eerste avond hopen we te houden op D.V. maandag 28 (!) september 2020 en dan behandelen we Bijbelstudie 1 uit de Hervormde VROUW van juni.
Nieuwelingen kunnen een kopie vragen bij Hannie v.d. Vrugt (038 4470486).

Dit seizoen is er geen bazaar!
Zoals jullie misschien al gehoord hebben wordt er dit jaar helaas, helaas, geen bazaar gehouden, omdat het niet mogelijk is om met zovelen in het verenigingsgebouw de 1,5 m afstand te kunnen bewaren!

! Vervolgens nog een verzoek aan alle leden:
Graag ontvangen we van jullie je e-mailadres (voor zover jullie die hebben, natuurlijk), zodat we in deze coronatijd jullie kunnen bereiken voor eventuele informatie.

Voor eventuele vragen kun je terecht bij één van de bestuursleden:

Bestuur
Linda Bosman, presidente, tel. 447 01 80    Voor E-mailadres ga naar pagina Contact
Janneke  Bijsterbosch, algemeen adjunct, tel. 447 02 12
Hannie van der Vrugt, secretaresse, tel. 447 04 86   Voor E-mailadres ga naar pagina Contact
Willie Stijf, penningmeester, tel. 447 92 36
Greet Bijsterbosch, lid, tel. 447 94 43