middengroep.jpg

Heb je, als vrouw, zin om, naast gezellig met elkaar praten over van alles en nog wat, ook bezig te zijn met Bijbelstudie, dan nodigen we je van harte uit om naar Vrouwenvereniging Hanna te komen!
We komen één keer in de veertien dagen op maandag bij elkaar in het verenigingsgebouw van de kerk van 19.45 u. tot ongeveer 21.30 u.
Als je alle data dat we bij elkaar komen wilt inzien, bekijk dan de seizoenagenda.

We zien er heel erg naar uit om elkaar weer (of misschien voor het eerst!) in het nieuwe seizoen 2022/2023 te kunnen ontmoeten en samen, met Gods hulp en Zijn Geest, bezig te gaan met schatgraven in de Bijbel. Dit seizoen is het thema: ‘De psalmen’.
We zullen een tiental psalmen gaan behandelen.

De psalmen zijn door Gods Geest geïnspireerd, door verschillende mensen in allerlei omstandigheden opgeschreven en daardoor vaak heel treffend. We leren door hen God erin kennen zoals Hij is. Een God Die genadig en rechtvaardig is, een God bij Wie je mag schuilen, een God Die vergeeft, een God Die recht doet. Boven alles blijkt Hij een God te zijn Die te prijzen is.
Het psalmboek zet in met een lied over twee wegen en eindigt met een lofzang. Beide blijken een rode draad door het psalmboek te zijn.
Allerlei emoties komen voorbij: blijdschap, angst, boosheid, verdriet. We bespeuren geloof, maar ook ongeloof en twijfel. De dichters brengen dit bij God en zoeken zo Gods nabijheid, schuilen bij God. Bij Wie zijn ze beter af dan bij Hem? Daarom blijven de psalmen geliefd, ook om te zingen. We zingen uit, wat in ons leeft én: we zingen ons met psalmen het geloof te binnen (gedeelten overgenomen uit de inleiding van ds. van Zetten).
De Bijbelstudies zijn te vinden in de aparte bijlage, die meegeleverd is bij ons blad VROUW TOT VROUW’. LET OP: hier staan alle Bijbelstudies voor het hele jaar in, dus goed bewaren!! Ze zijn geschreven door ds. A. van Zetten uit Bennekom.

De eerste verenigingsavond van dit seizoen hopen we te houden op D.V. maandag 19 september 2022 om 19.45 uur en dan behandelen we Bijbelstudie nr.1 uit VROUW tot VROUW BIJBELSTUDIES, te vinden op blz. 9. “Psalm 1: ‘Gelukkig rechtvaardig’ staat er boven. Graag de bijlage met Bijbelstudies meenemen. Het is trouwens ook handig om vooraf de inleidende Bijbelstudie even door te lezen op blz. 3.

Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom! Je mag ook rustig vrijblijvend eerst een keer komen kijken of het je wat lijkt (leeftijd is trouwens vanaf 45/50 jaar). Een kopie van de Bijbelstudie kun je vragen bij Hannie v.d. Vrugt, Veldzijderkamp 32 (038 4470486).

De overige data zijn Deo Volente:
3, 17 en 31 oktober, 14 en 28 november, 12 december 2022 (Kerstviering)
9 en 18 januari (→ wo! samen met Jodai), 6 en 20 februari, 6 (jaarvergadering) en 20 maart, 3 april (Paasviering) en 17 april 2023 (gezellige avond )

Geen bazaar!
Ook dit jaar zal er geen bazaar worden gehouden!

Vervolgens nog een verzoek: graag ontvangen we je emailadres, voor zo ver we die vorig seizoen nog niet van je hebben gekregen; dit kan gemaild worden naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Voor eventuele vragen kun je terecht bij één van de bestuursleden:

Bestuur
Vacature, presidente, tel. ??    Voor E-mailadres ga naar pagina Contact
Vacature, algemeen adjunct, tel. ?? 
Hannie van der Vrugt, secretaresse, tel. 447 04 86   Voor E-mailadres ga naar pagina Contact
Willie Stijf, penningmeester, tel. 447 92 36
Greet Bijsterbosch, lid, tel. 447 94 43
Martha Boer, lid, tel. 447 94 33
Ankie Smit, lid, tel. 447 04 35